Gjord medvitchoklad och lite citron blir den helt oemotståndlig. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Jag har smaksatt min dessert medvitchoklad och vanilj och för att bryta av mot det söta i krämen har jag valt att servera den med bär som jag “marinerat” i lime
Créme brulée på vitchokladmed knäckig yta. Jag brukar ha lite olika saker till, den hrä gången blev det jordgubbar, ananas och björnbär i en lag med rom och passionsfrukt
Låt crèmebrûléen svalna, de kan med fördel stå över natten. Jag tyckte att smakerna i denna choklad passade utmärkt i en crèmebrûlée, men välj såklart choklad efter egen smak
Crèmebrûlée är, tillsammans med pannacotta, en av mina favoriter i efterrätts väg. Använd gärna en riktigt bra chokladmed mycket smak när du gör den här, då blir den som bäst
OBS det är viktigt att det går snabbt och är hett samt att äggstanningen inte blir varm och stelnar för mycket (därför är det bra om crèmebrûléen är kall)
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. Chokladbrulée. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Igår hade vi cykelfest på Söder och det andra gången vi är med. Chokladbrulée. I stället för den klassiska vanlijbruléen lagade jag två med olika smaksättningar som blev jättegoda
Påskig kladdkaka med creme på vitchoklad & passionsfruktOBS. Kladdkakan med passionsfrukt kan med fördel också bakas som den är, en underbar kombination
Peppra medsvartpeppar/vitpeppar och salta med flingsalt. Jag lät mig inspireras av det fantastiska vinet vi köpte i Lyon i somras - en Crozes Hermitage (alternativt tips från Systemet längst ned) med underbar djup inlagd frukt och chokladton - och bestämde mig för att använda mina rominlagda fikon i rödvinssåskoket
Den är enkel att göra och så får man möjlighet att imponera på gästerna när man bränner av råsockret med en brännare (ser lite proffsigt ut) för att få den där snygga karamelliserade ytan
Börja därefter med den vitachoklad brownien. Börja med den mörka choklad brownien. Den här helgen tänkte jag avsluta på bästa sätt med en bit av denna ljuuuvliga brownie
Varm chokladmed skumtomtar och vitchoklad. I medchoklad och skumtomtar, värm och så är det färdigt. Innan jag drog iväg till jobbet imorse passade jag på att experimentera i köket och jag tänkte delge er det lilla ”recept” som jag fixade med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.