Fullt pådrag med brandbilar och poliser, stökade till middagsplanerna igår. Det fick bli kycklingfiléer som fick steka långsamt i olja och grillkrydda, med en coleslaw, som blev middag
Det blev en liten påskpaus här på bloggen men nu är jag här med full styrka igen. Jag tänkte att vi börjar veckan med ett riktigt enkelt recept där man kan ta till vara på lite rester sedan påskmiddagen
Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Av det blev det ett litet tilltugg till maten nämligen stekta tortillabröd. De väljer hellre den än makaroner och spagetti och perfekt är då båda tycker om att äta skruvarna även kalla så när vi varit på utflykt eller cup så är det pastasallad med skruvar som huvudingrediens som gäller och inte mig emot för enklare än så kan det ju inte bli
Söndag kväll och veckan är med andra ord alldeles snart slut. Jag har jobbat massor denna veckan, och ser fram emot att inleda kommande vecka med en ledig måndag vill jag lova
Särskilt med de enkla tillbehören vi hade till. rostad nypotatis med timjan, kokt tenderstem broccoli och dijonnaise (som jag fuskade till denna gång med Mailles grova senap och Hellmans majo)
Knaprig potatis, smakrik sås med hög “fisksälta” från fonden men ändå lite vinsyra i bakgrunden tillsammans med den söta saftstekta svampen blev en riktigt bra kombination
Servera potatismuffins och rödvinssås ihop medstekta kycklingfiléer. Slå sedan på rödvinet och sänk värmen till strax under medel, låt såsen reducera (koka ner) till hälften, utan lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.