11 tsk
sockerStrimla vitkålen och lägg i en bunke. Skala och strimla rödlöken. Skala och pressa i vitlöken. Tillsätt salt och arbeta in saltet med handen i kålet någon minut så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig. Tillsätt vinäger, yoghurt och socker och blanda. Smaka av med salt och socker. Coleslaw med yoghurt är klar att serveras.
Riv rödkålen med osthyvel (jag finhackade hälften för mer varierande textur). Till kvällens grillmiddag blev det en coleslaw Inspirerad av Åse, som hade ett recept i senaste numret av Matkärlek
Idag får du tips på ett av mina bästa kålrecept, coleslaw har alltid funnits med som ett enkelt vardagstillbehör både här hemma och när jag jobbade på restaurang
Smaka av med salt och svartpeppar. Jag har nu hittat ett utmärkt användningsområde för min maltvinäger jag köpte i London förra året, nämligen coleslaw
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.