Strimla vitkålen tunt med en osthyvel. Smaka av med saltet, svartpepparn och sockret efter eget tycke. Låt gärna coleslawen stå en stund innan servering
Dom hade långa, långa rader med olika kålsorter, broccolin verkar vara populärast eftersom det fanns minst kvar av den, vitkålen däremot fanns det mycket av
Coleslaw. Blanda samman alla ingredienserna till taboulehen och smaka av med salt. Skär vitkålen och fänkålen så tunt som möjligt och lägg strimlorna i iskallt vatten så att de blir krispiga
Blanda gräddfilen med grädden och äggulan, krydda efter smak och häll såsen i formen. Putsa vitkålshuvudet, dela det i fyra klyftor och skär ut stocken
Strimla vitkålen och morötterna fint och blanda med dressingen. 1⁄4 st vitkålshuvud (litet). Rör samman majonnäs, crème fraiche, salladskrydda, salt och peppar
ex Rabarbercoleslaw, Ananascoleslaw, klassisk coleslaw, superenkel vitkålssallad, Pizzasallad. Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Med hem i ryggsäcken hade han nämligen sommarvitkål och eftersom han vet hur mycket frugan gillar den där späda, krispiga kålen kände han sig extra nöjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.