Skala och strimla rödlöken. Skala och pressa ivitlöken. Tillsätt salt och arbeta in saltet med handen i kålet någon minut så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig
Recept från Svenska Viltmatakademini samarbete med Professional Secrets. Tärna älgen och skär ner grönsaker i fyra skålar, koka ihop den fina buljongen med sparrisspadet,krydda, sila över varje portion och servera med mer massor av örter
Skala och strimla vårlöken. Ansa blomkålen och dela den i små buketter. Strimla salladen. Fräs vårlöken ilite matfett så att den blir mjuk och glansig utan att få färg
Idag har jag lagat ett recept från viktväktarna. Riktigt gott & lågt points antal. Underbar kombination. Strimla purjon och dela sockerärterna, fördela det på två bitarfolie
Primörer passar bäst på enklast möjliga sätt. Har man ynnesten att ha en trädgård eller en kolonilott så behöver man egentligeninte anstränga sig så mycket när man tillagarsinmiddag
En god stuvning på årets första primörer, morötter och blomkål. Passar utmärkt till rökt lax, eller som här till lokalt producerade, grillade rökta isterband
Rosta solroskärnorna i torr panna så de får lite färg och kommer en härlig doft. Saltade lite. Rör ihopvinäger, senapen, honungen, salt och peppar i en skål och tillsist oljan
Gott och väldigt snabblagat börja med att koka potatisen så blir allt klart samtidigt. smörKoka blomkålshuvudet, löken och vitkåleni saltat vatten tills dom är mjuka
Lägg Rödbetor och potatis på bakplåtspapper och ringla över olivolja. Olivolja. Flingsalt. Krydda och stek i 225˚ ca 15-20 min. Lägg in morötter och blomkål och fortsätt steka iytterligare 15-20 minuter 10-12 Färskpotatisar. 1 knippe färska morötter. 1 knippe färska rödbetor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.