Småkakor ochvitchoklad. Anton och Fanny drog iväg med sonen på trevligheter. Den vitachokladen med smak av citron, polkagris och kokos visade sig vara en oväntat lyckad kombination
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron ochvitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron ochvitchokladoch det blev jättegott
Ha sedan i den smälta chokladenoch vispa lite till. Smält smöret i en kastrull och ställ åt sidan. Smält den vitachokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Jag klarade inte av att följa receptet på DN, utan tog idén och gjorde lite på känn
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citron ochvitchokladoch det blev jättegott
Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vitchokladoch skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter. 50 g vitchoklad
rör smöret smidigt med lemon curd, citronskal och vaniljpulver. Riv chokladen grovt. Ägg, salt och mjöl. Arbeta degen väl tills den blir blank och smidig
150 g vitchoklad, bitar. Muffinsmet150 g smör osaltat 220 g ägg [4 st] 190 g strösocker [2 dl] 1 citron, skalet 180 g vetemjöl [3 dl] 5 g bakpulver 50 g mjölk [0,5 dl] 36 frysta hallon (eller andra bär) 150 g vitchoklad, bitar
Tillsätt chokladenoch rör till slät smet. En syrlig och len dessert i sommartider. Hacka chokladen. Häll tillbaka krämen i kastrullen och låt tjockna på svag värme
Den här kladdkakan med vitchokladoch citron är alldeles underbar och passar perfekt till påsken. Bryt chokladen i mindre bitar och skär även smöret i mindre bitar
Vitchokladoch saffran är ju en given kombo och varför skulle inte citron också passa in. Riv chokladen eller finhacka den och häll ner i smeten och rör om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.