Nu har jag testat med jordgubbar, hallon och blåbär. Mixa dem till en slät kräm med stavmixer. Då är det dags att ta grytan från spisplattan och röra ner den hackade vitachokladen
Koka på låg värme med omrörning tills smeten kommit upp till 118 grader. Häll ut i en form med bakplåtspapper, 20 x 20 / jag använde en med måtten 25 x 15
1150 g vitchoklad. 1Hacka chokladen fint. 1Blanda skumtomtar, smör, socker och vispgrädde i en kastrull. 1Lyft av kastrullen från spisen och rör ner chokladen. Häll smeten i en form med bakplåtspapper, ca 20 x 25 cm. 1Låt stelna och skär sedan i små bitar med en vass och varm kniv
Mandel- och ägglikörtårta medvitchokladochcitronKladdigaste, smarrigaste påsktårtan. Mendelbottnar som fylls med ägglikörsmörkräm och toppas medvitchokladoch maränger
Gjord medvitchokladoch lite citron blir den helt oemotståndlig. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citronochvitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvitchokladoch det blev jättegott
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. Vispa med en elvisp ihop smör, lemoncurd, hallon och florsocker
Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvitchokladoch det blev jättegott
Mina är smaksatta medcitronoch har fått smält choklad ringlat över sig. Forma topparna med sked och handen, pressa ihop dem lite (finns risk att de trillar isär annars) och lägg på plåten
Recept på sylten, Blåbärssylt med lime, hittar Ni här. Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vitchokladoch skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter. 50 g vitchoklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.