200 g vit choklad. 1 citron, rivet skal. 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice. 200 g vit choklad 150 g smör 3 ägg, rumsvarma 2 dl socker 2 krm salt 2 dl vetemjöl 1 msk vaniljsocker 1 citron, rivet skal 40 g Lakritsfabriken Rasberry Salty Liqourice smör, till formen ströbröd, till formen
Mandel- och ägglikörtårta medvit choklad ochcitronKladdigaste, smarrigaste påsktårtan. Mendelbottnar som fylls med ägglikörsmörkräm och toppas medvit choklad och maränger
Gjord medvit choklad och lite citron blir den helt oemotståndlig. Sedan får portionsskålarna stå, fyllda med créme brulée, i ett vattenbad i ugnen och bli klar
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citronochvit choklad, i miniformat. Ta ut plåten ur ugnen och dra bort bakplåtspappret med biskvierna på
När skorporna känns torra och hårda är de klara att tas ut. Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvit choklad och det blev jättegott
Dessa skulle bres på en smörkräm med lemoncurd och passerade hallon istället för choklad. På DN hittas ett recept med biskvier som inte är så konservativa som jag brukar föredra mina bakverk
När skorporna känns torra och hårda är de klara att tas ut. Egentligen tycker jag bäst om biscotti med mandel och saffran, men jag tänkte att jag skulle variera mig lite, så jag gjorde en variant med mandel, citronochvit choklad och det blev jättegott
(Om man föredrar mousse med enbart vit choklad, hoppa över rålakrits). För en lakritsälskare höjer sig moussen ett snäpp med denna svarta krydda och ger en fin smakbrytning i allt det vita söta
Mina är smaksatta medcitronoch har fått smält choklad ringlat över sig. Forma topparna med sked och handen, pressa ihop dem lite (finns risk att de trillar isär annars) och lägg på plåten
Recept på sylten, Blåbärssylt med lime, hittar Ni här. Vi rullade ut degen, bredde ut lite av sommarens blåbärssylt på, rev 50 g vit choklad och skal av en liten citron över och rullade ihop innan vi skar 22 skivor som lades i formar. Jäste fick de göra i ca 30 minuter innan de penslades med ett uppvispat ägg och gräddades i 180 grader i ca 12 minuter. 50 g vit choklad
Istället för att fylla kakorna med hallonsylt, som är det klassiska i hallongrottor, använde jag min nykokta rabarber/lakritssyltoch dekorerade kakorna medvit choklad
Det är inte så att jag kastar mig över just de godisarna i en godisskål (finns det choklad, ja ni vet) men jag kan faktiskt få craving efter en speciell sorts lakrits någon gång ibland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.