När jag slungar nykokt pasta i citron- och vitlöksolja blir jag nästan tårögd av lycka. Den fantastiska boken Medelhavsmat för svenska kök finns, tråkigt nog, inte längre att få tag på
Kastanjefyllda vaktlar medpancetta till polenta fritta, spenat och uva fragola (söta druvor) Nötens naturliga sötma fungerar väl till småfågel, som jagas flitigt i toscana men sällan här hemma
Rör sedan ner spenat, svamp och lök med crème fraichen och låter det bli varmt i stekpannan. Och såsen gör jag på crème fraiche med smak av karljohan, timjan och citron
Tillsätt kokt pasta och färsk spenat till såsen, avsluta medmed bitar av varmrökt lax. Servera på tallrikar och toppa med rivet citronskal och nymalen svartpeppar
Blanda potatisen med äggulor och den varma mjölk- och smörblandningen. Tina bladspenaten. Häll över moset i en spritspåse, ev med tyll för fint mönster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.