Chili- och chokladsnurror
Milda.se
Milda.se

Chili- och chokladsnurror

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 7 dl vetemjöl
  • 4 dl florsocker
  • 300 g Milda mat- och bakmargarin
  • 2 st ägg
  • 3-4 msk kakao
  • 5-1 tsk mald chilipulver

Beskrivning

    Tärna margarin i en skål. Margarinet skall vara kylskåps kallt.

    Tillsätt vetemjöl, florsocker och ägg i skålen och knåda samman allt till en smidig deg.

    Dela degen i 2 bitar som är lika stora. Tillsätt kakao i den ena degen och chilipulver i den andra. Knåda samman degarna var för sig.

    Kavla ut chilidegen på ett mjölat bakbord och tryck ut chokladdegen med handen ovanpå. Kavla sedan ut båda degarna jämnt, chokladdegen skall täcka chilidegen.

    Rulla ihop och skär i mindre stycken som du rullar in i plastfolie. Lägg i kylen och låt degen stelna.

    Skär rullarna i 3 mm tjocka skivor och lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper.

    kakorna i mitten av ugnen i 6-8 min på 200 grader (varmluft 180 grader)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.