smaka av med 1 msk svartvinbärsgeléBlötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min. 1Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser. 1Forma stora köttbullar och lägg dem på oljade tallrikar. 1Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i omgångar. 1Stek kantarellerna i torr pannan och tillsätt smör när svampen har släppt vätskan. 1När det fått fin färg pudra över lite vetemjöl och slå på kantarellfond och grädde. 1Låt koka upp och sjud såsen i ca 5 min. 1Smaka av med svartpeppar och eventuellt en msk svartvinbärsgelé
4 4 port ris (gärna basmati) 1 gul lök ca 500 g nötfärs 1 tsk olja 1 krm kanel 1 tsk spiskummin 1 tsk sambal oelek 1/2 dl tomatpuré 1 köttbuljongtärning 400 ml kokosmjölk 1 msk majsstärkelse 1/2 dl vatten 3 tomater salt och peppar 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Välj grönt 5
Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök. 1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör. 1Lägg ner allt i grytan och tillsätt, vatten, fond, salt, peppar och soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.