Chili con carne med kikärtor
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st rödlök
  • 12 st stora vitlöksklyftor
  • 13 msk olivolja
  • 11 tsk kajennpeppar
  • 11 msk chiliflakes
  • 11 tsk spiskummin
  • 11 st hel kanelstång
  • 1500 g nötfärs
  • 1300 g rotselleri
  • 16 st morötter
  • 1400 g hela skalade tomater
  • 1250 g körsbärstomater
  • 1400 g kikärtor
  • 1400 g röda kidneybönor
  • 1 salt och peppar
  • 1 tunnbröd
  • 11 st rödlök 2 st stora vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 tsk kajennpeppar 1 msk chiliflakes 1 tsk spiskummin 1 st hel kanelstång 500 g nötfärs 300 g rotselleri 6 st morötter 400 g hela skalade tomater 250 g körsbärstomater 400 g kikärtor 400 g röda kidneybönor salt och peppar Servera med tunnbrödSkala lök och vitlök, hacka dem fint. Värm upp oljan i en tjockbottnad gryta. Stek löken tills den blivit glansig. Tillsätt kajennpeppar, chiliflakes, spiskummin och kanelstång. Tillsätt färsen och bryn tills den fått fin färg.
  • 1 Skala och skär selleri och morötter i mindre bitar. Lägg ner i grytan tillsammans med tomaterna. Lägg på locket och låt sjuda i 40 minuter.
  • 1 Skölj kikärtor och bönor och tillsätt dem. Låt sjuda i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Servera rätten i skålar tillsammans med ugnsvärmt tunnbröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.