1 risHär
hittar du Vegval hos StrömsöHär hittar du Zeinas originalrecept1. Hacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök.2. Hetta upp smör. Stek lök, chili, ingefära, vitlök och alla kryddor under omrörning.3. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.4. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten, blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 min.5. Häll i grädde, smaksätt med socker, såsen ska gärna vara lite söt, och låt puttra i 10-15 min till.6. Skär halloumi i tärningar, hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumi tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt den få puttra med i 5-6 min.7. Rosta mandlar i stekpanna.8. Servera grytan med önskat tillbehör och toppa med bladspenat och rostade mandlar.
Mercimek köftesi (turkiska linsbiffar) är mina favoriter. Så fantastiska goda. Jag experimenterade med receptet och testade att krydda linssmeten med andra kryddor
Hur god ser inte denna halloumi paj ut att vara eller. Halloumi paj. Riv halloumin (på det grövsta sidan av rivjärnet), skala och hacka löken och rör i det tillsammans med babypenaten och kryddorna i äggstanningen
Grilla/stek halloumin under tiden. Skär halloumin i tärningsstora bitar. 100 g halloumi. Grillad halloumi med sallad på lufttorkad skinka och avokado 11 propoints 2 portioner. 100 g halloumi
Och resultatet blev bakad halloumi i tomatsås. Jag inspirerades väl mest från rätten Shakshuka där man bakar ägg i tomatsås, men eftersom det låg en halloumi och lockade i kylskåpet så tänkte jag om
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.