Butter halloumi
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • halloumi
  • 1 gula lökar
  • 1 chili, uteslut om du vill ha en mild sås
  • 1 riven ingefära
  • 1 vitlök
  • 1 krossad tomat, gärna finkrossad
  • 1 grädde
  • 1 smör
  • 1 vatten
  • 1 tomatpuré
  • 1 socker, mängd kan minskas
  • 1 kardemumma
  • 1 kanel
  • 1 spiskumminfrön eller vanlig spiskummin
  • 1 chilipulver, kan ersättas med paprikapulver
  • 1 salt och peppar
  • 1 bladspenat och rostade mandlar att toppa med
  • 1 naan
  • 1 raita
  • 1 risHär hittar du Vegval hos StrömsöHär hittar du Zeinas originalrecept1. Hacka lök och chili. Riv ingefära och vitlök.2. Hetta upp smör. Stek lök, chili, ingefära, vitlök och alla kryddor under omrörning.3. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.4. Tillsätt krossad tomat, 1 dl vatten, blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 min.5. Häll i grädde, smaksätt med socker, såsen ska gärna vara lite söt, och låt puttra i 10-15 min till.6. Skär halloumi i tärningar, hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumi tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt den få puttra med i 5-6 min.7. Rosta mandlar i stekpanna.8. Servera grytan med önskat tillbehör och toppa med bladspenat och rostade mandlar.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.