1 Till
servering4 port risTillaga riset enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka gul lök. Skala och finriv vitlök och ingefära. Hetta upp smör i en gryta eller kastrull. Stek lök, ingefära, vitlök och alla kryddor i smöret under omrörning. Tillsätt tomatpuré och stek lite till. Tillsätt krossad tomat och 1 dl vatten. Blanda och låt sedan såsen puttra under lock i 15-20 minuter. Krydda med salt och peppar. Häll i grädden, smaksätt med socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ytterligare 10-15 minuter. Skär halloumi i tärningar. Hetta upp en helt torr stekpanna och stek halloumin tills den får lite färg. Vänd ner i såsen och låt osten puttra med i 5-6 minuter. Servera grytan med nykokt ris.
Detta är nämligen Ankis absoluta favoriträtt när det gäller indisk mat och Håkan tackar inte nej till en portion när det bjuds, något det görs så fort fru Ms sug efter den smöriga kycklinggrytan sätter in
Här om dagen var hon med på Nyhetsmorgon och lagade Indisk korma med halloumi och kikärter, Det både lät och såg så gott ut att jag genast köpte hem alla ingredienser för att själv laga till den
Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
Denna rätt är min standardbeställning varje gång jag äter på en indisk restaurang. Om du följer följande recept kommer resultatet bli en otroligt smakrik paneer butter masala
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.