I med en rejäl klick tryffelpasta, lite tryffelolja, smaka av med salt, peppar och pressad citron. Äsch, inget hyckleri, glöm det där med i princip, jag skrapade ur kastrullen så att den nästan såg ren ut innan den fick åka in i diskmaskinen
Rimmad fläsklägg är en både god och billig del på grisen. Höstmat Nu när det rödgula hösttäcket lägger sig mer och mer över oss, är det gott med rejäl Husmanskost
rimmadefläsklägg. Riv äpplet och fräs ihop medsurkålen i en kastrull. Krydda upp med salt och peppar. Skär rutnät i svålen, morta fänkålen och gnid in lägget
Servera medpotatismosoch eventuellt mer av bostongurkan. Det går nog till ochmed att använda falukorv, genom att dela den på längden till exempel och sedan klicka blandningen ovanpå
Servera fläskläggen i skivor med rotmos, lite av kokspadet, finhackad persilja och senap. Mosa rotsaker och potatis med potatisstöt eller i matberedare i omgångar
fläskläggmed ben. Täck med kallt vatten och lägg i kryddor och lök. Det ska vara nästan lika mycket vätska efteråt så fyll på med vatten om det kokar ner
Servera det grillade fläskläggetmed purén, spetskål, såsen från buljongen och tillbehören. Fläsklägg. Före servering lägg kålen i en stor stek panna och glacera med grädde, salta och peppra
På spisen stod den rimmade bogen och puttrade i sitt spad och lugn samt i kylen kunde man ana den fruktade men ack så goda pepparrotscremen som hade sina kusiner äpple och dill medblandat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.