Torsk600-800 g torskrygg, gärna med skinnet kvar 1 dl salt 1 l vatten 300 g körsbärstomater, blandade färger 1 schalottenlök 2 klyfta vitlök 5 kvist färsk timjan 3 msk olivolja 3 tsk sherryvinäger salt svartpeppar
Jag lagade en ugnsbakad lax med sesamfrön och till det serverade jag en kall limesås med gräslök. UGNSBAKAD LAX MED SESAMFRÖNLax, färska eller frysta portionsbitar, tänk på att beräkna lite mer än vanligt per person för det är inget ris eller potatis till
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Dela körsbärstomaterna i halvor och hacka salladslöken fint. koka torsk tillsammans med salladslök, haricot verts, morot och tomat tills allt är genomkokt
Innan grönsakernaoch kaprisen läggs på fisken tar dom först en kort sväng i stekpannan där smakerna får en chans smälta samman till en härlig grönsaksröra
Dela körsbärstomaterna på hälften och fördela över fisken, strö över en näve med oliver. Blanda ihop grädde och philadelpiaosten i en skål, krydda med hackad basilika och lite salt och peppar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
Ugnsbakad röding. Till efterrätt serverades glass medvarma bär och fröcrunch. Salta och peppra med citronpeppar och lägg några citronskivor ovanpå filéerna
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Till gratängen medtorskoch bacon gjorde jag potatismos. bacon, svamp, tomat ochtorsk. Vi vuxna åt däremot med god aptit både fisken, toppingen och moset som jag gjorde till
Sätt in ribsen i mitten av ugnen medan du förbereder grönsaker/rotfrukteroch potatisen. Täck med plast om biten ligger i form, sätt in i kylen och låt gärna dra någon timme
2 450 g delikatesspotatis 500 g förkokta rödbetor ca 350 g torskfilé salt och peppar 1 tsk olja 2 msk solrosfrön Smörkräm 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g) 25 g smör 1 dl crème fraiche 65 g mâchesallad Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.