Baka ut till tre stora bröd eller bröd ochbullareller bara bullar. Används med fördel som inblandningsmjöl ihop med Rustique Vete och ger då ett luftigare, och mer smakrikt, resultat vid bak av till exempel baguetter eller surdegsbröd
En bok fylld med matnyttig fakta om varför våra kroppar mår så bra av att även utesluta mejerier, glutenoch sojaprodukter från vår kolhydratreducerade kost ofta kallad LCHF
En sak jag kan sakna på lediga morgnar är att gå till konditoriet och köpa nybakade frukostbullar. Vi har döpt dem till HSL Frukostbullar, vi har sedan tidigare även ett bröd som du också kan prova
Tillsätt därefter resten av degvätskan, ägg, socker, salt och anis. Lägg försiktigt ner en bit bröd eller deg från anisbröden för att kontrollera värmen
Recept kommer från boken Juices, smoothies & sunshine foods, skriven av Maria Wirén. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Om du inte vill använda nyponskalsmjöl kan du istället ta bovete, quinoa, teff eller potatismjöl t. När du ska dra av det översta bakplåtspappret innan tunnbröden ska in i ugnen kan det vara så att brödet inte vill släppa från det översta pappret på vissa ställen, sätt då tillbaka pappret och gnugga lite lätt på just det stället där det håller på att fastna så går det lättare att dra av pappret
Det är en hög fintärnad morot, stjälksellerioch lök. Om det är mycket fett ovanpå kan du avlägsna hel fettkakan, eller en del av den, med en sked när det stelnat
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Här ser du mina socker- ochvetemjölsfria kakor bakade på mandelmjöl. Suveränt goda och med lite lagom seghet och tuggmotstånd tack var kokos och gojibär
Blanda torrjäst med mjölet och arbeta in så mycket mjöl att degen släpper bunken. 4 dl vatten (37 grader)1 dl rågkross1 dl vetekross3 tsk salt3 tsk kummin (kan uteslutas)2 dl lingonsylt2 dl russin1 dl linfrön1 dl vete- eller kruskakli____________________________5 dl kokande vatten2 pkt torrjäst1,8 - 2 liter vetemjöl (gärna lantvete)Blanda alla ingredienserna ovanför strecket i en stor bunke. Låt stå över natten eller minst 6 timmar. Slå det kokande vattnet över blandningen och låt det sedan svalna till lagom temperatur, ca 40 grader. Häll upp degen på mjölat bakbord och forma 4 runda eller ovala limpor som läggs på en plåt. Grädda bröden ca 15 minuter, 225 - 250 grader, eller tills de fått en brun skorpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.