Idag har jag prövat ett recept som både är glutenochlaktosfritt. Att baka bröd utan gluten är inte det lättaste men jag har bestämt mig för att testa mig fram tills jag hittar något som känns bra
”Steg-för-steg-inlägg” och ”veganskt bröd”. Dessutom innehåller nyponskalsmjöl rejält med vitaminer (framförallt C-vitamin), mineraler och antioxidanter – underbart
Matbrödet för dig som bara vill vara snäll mot magen eller dig som inte tål gluten eller laktos. 450 glutenfri mjölmix (Finax). Hälla alla ingredienser i en degbunke och vispa väl i 5 minuter. Häll smeten i en avlång brödformoch låt jäsa under bakduk i 35-40 minuter. Fänkålsfrö, Glutenfri mjölmix, Jäst, Rapsolja, Salt 1½ tsk salt. 450 glutenfri mjölmix (Finax)
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, glutenoch laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Det innehåller inget mjöl och kan göras glutenfritt om man väljer glutenfria havregryn. Häromdagen när jag satt och slösurfade hittade jag ett brödrecept som lät spännande
Jag hittade receptet på Ann-Catrin Mattssons blog Scandinavian Wellness. Jag älskar att äta brödoch jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfrittbröd så det blir en hel del bakande här hemma
När brödet jäst färdigt dela i två delar och lägg i valfria kärnor, frön etc. Jag tror hon har sökt patent på mjölmixen och kommer att sälja den i framtiden och förhoppningsvis i en butik nära oss alla
Skär formbrödet i skivor på längden och bred röran mellan skivorna. Brödreceptet är det som jag skapade i höstas till varma mackor i ett mackjärn från Eldmark
Mixa frukt, nötter och solroskärnor fint i en matberedare. Stora saftiga bröd. Smula jästen i en bunke (använd gärna degblandare) och rör ut den med vatten
Brödet är helt mjölk- ochglutenfrittoch består enbart av ett fåtal ingredienser. Här är receptet på ett riktigt gott och matigt bröd som är enkelt och snabbt att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.