1 valfri
smaksättning t.ex. kolakräm med havssalt, bär, nötkräm, chokladkräm, kardemumma, krossade karameller eller annat godis, sötsalta mandlar, lemon curd eller annan marmelad
1 krossade
chokladkakor eller 100 g riven choklad
1 vispgrädde,
vispad
1 färska
jordgubbar
1 citronmelissTårtbotten1.
Sätt ugnen på 180°. Smält smör, låt svalna något, tillsätt socker och ett ägg i taget, rör om väl.2. Sikta ner resterande ingredienser, blanda väl och häll upp i bakpappersklädd långpanna, cirka 30x40 cm.3. Grädda 25 minuter i ugnens nedre del. Viktigt: Gräddningstiden beror på många faktorer, därför är det bra att hålla koll på kakan mot slutet. Den ska vara lagom dallring i mitten när du tar ut den. Låt svalna.Fyllning1. Vispa grädden halvhård, vispa ner vanilj och den kondenserade mjölken. Smaksätt med din favoritsmak. Nu har du gjort sommarens enklaste glass. 2. Häll smeten på tårtbotten och ställ i frys. När den är helt fryst täcker du den med plastfolie så att den inte får fryssmak. Låt stå i frysen tills den är frusen, det tar 3-4 timmar. 3. Ta fram en stund innan servering och garnera med krossade kakor/riven choklad, skivade jordgubbar, spritsad grädde och citronmeliss.Tips: skär tårtan i bitar i förväg så går det enklare att servera.
Budapestbakelsen förknippar man kanske mest att den rullas ihop, precis som en rulltårta. Men man kan också baka ut den som en rund eller fyrkantig tårta om man vill ”trixa” till det lite
Koka upp smör, mjölk, vatten och kakao och vispa slätt. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och blanda ner i smeten tillsammans med chokladsåsen
Den här tårtan gjorde jag till en kollega som fyllde år för ett tag sen. Blev riktigt god, tyvärr missade födelsedags”barnet” sin tårta då hon blev sjuk
Ett tipstill vårens alla fester. Långpanna är ett perfekt sätt att baka många kakor snabbt. I helgen som var bakade jag en cheesecake med två fyllningar, en bärfyllning och en med smaka av citron, som jag kan rekommendera, både god och lätta att baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.