Bountykaka med riven kokos & choklad
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 4 dl kokos
  • 11 dl socker
  • 11 ⁄2 dl sirap
  • 12 msk vetemjöl
  • 11 msk smält smör
  • 14 ägg
  • 11 lime, finrivet skal
  • 1275 g mjölkchoklad
  • 150 g mörk choklad
  • 12 1 ⁄2 dl grädde
  • 11 msk honung
  • 11 msk smör
  • 12 Bounty
  • 11 msk kokos, rivenBotten: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter. Klipp ut ett runt papper av bakplåtspapper och lägg det i botten av formen.
  • 1 Blanda alla ingredienser till botten.
  • 1 Häll smeten i formen, jämna till ytan och sätt in formen i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna.
  • 1 Tryffeltopp: Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädden och honungen. Tillsätt smöret och häll den varma blandningen över chokladen. Rör till en jämn tryffel.
  • 1 Häll tryffeln över kakan.
  • 1 Garnera kakan med grovt hackad Bounty och riven kokos. Låt kakan stå kallt över natten.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.