11,5 msk
gelatinpulver som rörs ut i 0.5 dl kokhett vatten
13 dl
kokosflingor
11 msk
kakao
1 Skumbollar4,5
dl strösocker 0,75 dl florsocker 1 st äggvita 1,5 dl kallt vatten 1,5 msk gelatinpulver som rörs ut i 0.5 dl kokhett vatten
1 Strössel3
dl kokosflingor 1 msk kakaoBlanda alla ingredienser till skumbollarna. Vispa med elvisp ca 30 minuter. Blanda kokos och kakao. Lägg lite av strösslet i botten på en långpanna (20 x 30 cm). Bred på smeten och strö lite strössel ovanpå. Ställ kallt och låt stelna. Skär upp i bitar och doppa snittytorna i resten av strösslet.
Vaniljrutor. 2017-02-26, 08. 39. Här kommer receptet på supergoda vaniljrutor. De bakas i långpanna och det blir en del rutor (ca 40 st), men de har ändå bra åtgång för de är så goda
I Jönköping så brukade vi åka till torget på lördagar och köpa en ask med gammaldags skumbollar, ni vet såna där det inte är något kex i botten utan bara skum
Ingredienser Portioner. ca 40 små 200 g grovt riven mandelmassa 1 äggvita 1/2 dl färskpressad apelsinjuice 1 påse saffran (à 0,5 g) 250 g rumsvarmt smör 1 1/4 dl florsocker ca 200 g smält mörk choklad Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.