1. Baka två stora eller 4–5 mindre kladdkakor (se Susannes recept här). 2. Frosting. Väl smaksättning med choklad eller citron efter din personliga smak
Jag tycker om att överraska med något hembakat när jag är bortbjuden. I mån av tid givetvis. Både jag och mina nära vänner är rätt spontana, träffas då det finns någon minut över och det behöver inte vara avancerat runt oss
Pâte à choux200 g mjölk 200 g vatten 180 g smör 8 g salt 200 g vetemjöl 400 g ägg 40 g kakao. Pâte sucree (mördeg)170 g vetemjöl 200 g rörsocker 160 g smör 28 g kakao 3 g salt
Baka en sockerkaksbotten enligt receptet här eller köp färdiga tårtbottnar. Recept på vaniljkräm finns också här, men den kan även göras av Marsán Snabb Vaniljsås
Tårtor den. En av sommarens favorittårtor på trädgårdskafeet blev onekligen Casablancatårtan. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor
Tjingeling. I helgen fick jag ett riktigt sug efter att baka. Det hör förvisso inte till ovanligheterna men det brukar sluta i nån muffinsvariant, småkakor eller någon kladdkaka