Broccolipaj
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 1 röster

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1100 gram smör
  • 10,5 tsk salt
  • 15 msk vatten
  • 1100 gram fetaost
  • 1100 gram riven mozzarella
  • 15 soltorkade tomater
  • 1400 gram broccolibuketter
  • 14 ägg
  • 12 dl grädde
  • 10,5 tsk salt till fyllningen
  • 11 krm vitpepparTärna kallt smör och blanda det hastigt med mjöl och vatten samt tillsätt salt och forma ihop till deg i en bunke. Knåda inte pajdegen mer än att det blir en deg. Slå in pajdegen i lite plast och låt vila i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Tryck ut pajdegen i smörad pajform eller kavla ut på mjölat bakbord och klä formen med pajdegen. Gör små hål i botten med en gaffel och förgrädda pajskalet tills det har fått ljus brun färg ca 8 minuter. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccolin. Koka broccolin i en minut för fryst broccoli. Färsk broccoli kan du koka 5 minuter. Häll av i durkslag och skaka så att allt vatten rinner av. Smula eller hacka sönder fetaost. Hacka soltorkade tomater. Blanda i en bunke med riven mozzarella, grädde, ägg, salt och vitpeppar. Häll i äggstanningen i pajskalet och fördela broccolin i äggstanningen. Grädda broccolipajen ca 30 minuter tills all äggstanning stelnat. Du kan testa om pajen är stel genom att skaka på den. Ta ut och servera broccolipajen varm eller kall.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.