1 salt
och svartpepparSå här gör du 45 minuter Sätt ugnen på 225 grader Om broccolin är färsk: skölj och ansa den. Du kan skala stabben med potatisskalare och ta bort den nedersta biten, sedan skivar du stabben tunt och delar kronan i små, halverade buketter. Förväll broccolin i kokande lättsaltat vatten i två-tre minuter. Bitarna ska fortfarande vara gröna och fasta. Skiva kasslern och bryn skivorna i en stekpanna med lite smör. Putsa och halvera champinjonerna och stek dem också på medelvärme. Smörj en ugnsfast form och lägg de förvällda broccoliskivorna underst. Ovanpå dem lägger du kasslerskivorna och sedan de brynta champinjonerna och broccolibuketterna. Om du använder fryst, förvälld broccoli så fördelar du i stället buketterna i ett undre och övre lager. Vispa ihop äggstanningen och hälften av osten och häll över alltihop. Strö osten som är kvar överst och grädda gratängen i ugnen i 15-20 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 410
Smaka av med soja, salt och peppar. Smörj en ugnsfast form och lägg tunna kasslerskivor i botten. Lägg svampen (utan spad) i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka in
I Tyskland är kassler (eller kasseler) gjord på antingen urbenad fläskkotlett eller karré som saltas och varmröks medan fläskkotlettvarianten är den allenarådande i Sverige
Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs champinjonerna tillsammans medkasslern lite lätt. Mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning
Related PostsKyckling pajGuldkant på Vardagen- ÄppelmuffinsKärleksmums med lakrits till FarEn perfekt enkel lunch – Proteinsmoothie med Mango och AnanasTacopaj en härlig fredagKey Lime Pie Smoothie
Tärna kasslern i mindre bitar och lägg på pastan, häll sedan över champinjonerna. Det här är en rätt jag gjort flertal gånger och den är jätte enkelt och den sköter sig själv
Skär kasslern i tärningar och strimla purjolöken. ½ kg kassler. Rör i hop grädde, majonnäs och chilisås. 6 port 6 port ris ½ kg kassler 1 purjolök 3 dl grädde 1 dl majonäs ½ dl chilisås ca 200 g riven ost 1
Fräs purjo ochchampinjonerna, i medkassleroch skinka. Varva pasta, purjo & kasslerfräset, grönsaker i ugnsfast form avsluta med såsen och den resterande osten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.