min bakning och nu tänkte jag faktiskt dela med mig av hennes recept på bondkakor. Ja kan väl inte direkt skryta med att jag har haft världens roligaste helg
5. 5 dl vetemjöl2 dl socker1 msk ljus sirap1 tsk bikarbonat1 msk vatten3/4 dl (50g) grovhackad sötmandel200 g margarinLägg mjölet i en hög på bakbordet
blanda med elvisp i 3–5 minuter, tills det mjuknat. Mät upp smör, sirap och socker i bunke. Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och rör någon minut, tills allt blandats
Om ni inte har märkt det är jag småkaksfantast, det är det helt klart godaste bakverket enligt mig och degen brukar ha en förmåga att stryka med redan inna gräddning
Jag skulle till och med vilja gå så långt som att säga att bondkakor är mina favoriter bland småkakorna (i tät målstrid med de här underbara sirapskakorna )
Börja med att hacka mandlarna i den storlek du önskar att ha i kakan. Recept på ungefär 50 st bondkakor. 2 1/2 dl mjöl ( extra fint vetemjöl för småkakor ) går bra med vanligt också. 2 1/2 dl mjöl ( extra fint vetemjöl för småkakor ) går bra med vanligt också
Jätte goda bondkakor, tunna och knapriga. Hacka mandelnBlanda ihop smör-mjölmix-sirap-socker-bikarbonatet utrört i vattnetLättast är om du kör i matberedarenBlanda sist i den hackade mandelnForma degen till fyra rullar och plasta in dom i plastfolieoch lägg i kylen i minst en timmeSkär dom sedan i ca ½ cm tjocka skivorLägg på plåt med bakplåtspapper inte för tätt eftersom dom flyter utjag la 16 st på en plåtGrädda mitt i ugnen 200 grader i 8-10 minuter 5½ dl glutenfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.