God morning. -). Åh, vad länge sen jag bakade Björnakaka. Den är ju bara supergod. Så nu har jag äntligen fixat en och just nu står den inne i ugnen och gonar sig
Varför inte ta en fika i eftermiddag med klassiska bondkakor. Härliga måndag. Eller. Regnet vräker ner utanför fönstret så jag vet inte hur härlig den är just nu, men det kan bara bli bättre eller hur
Mät upp smör, sirap och socker i bunke. blanda med elvisp i 3–5 minuter, tills det mjuknat. Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och rör någon minut, tills allt blandats
Om ni inte har märkt det är jag småkaksfantast, det är det helt klart godaste bakverket enligt mig och degen brukar ha en förmåga att stryka med redan inna gräddning
Sist ut i bakandet blev dessa bondkakor. Inget jag tänkte äta varje dag men bra att ha ifall någon tittar in =) Har ju aldrig haft något att bjuda på innan utan har fått rusat ner & köpt färdiga bullar/kakor
Jag skulle till och med vilja gå så långt som att säga att bondkakor är mina favoriter bland småkakorna (i tät målstrid med de här underbara sirapskakorna )
Lägg upp alla torra ingredienser på bakbordet. Gör två gropar och häll sirap i dem. Lägg rumstempererat bregott i tjocka skivor ovanpå och nyp/knåda sen ihop allt till en deg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.