5. 5 dl vetemjöl2 dl socker1 msk ljus sirap1 tsk bikarbonat1 msk vatten3/4 dl (50g) grovhackad sötmandel200 g margarinLägg mjölet i en hög på bakbordet
Varför inte ta en fika i eftermiddag med klassiska bondkakor. Härliga måndag. Eller. Regnet vräker ner utanför fönstret så jag vet inte hur härlig den är just nu, men det kan bara bli bättre eller hur
Mät upp smör, sirap och socker i bunke. blanda med elvisp i 3–5 minuter, tills det mjuknat. Tillsätt vetemjöl och bikarbonat och rör någon minut, tills allt blandats
Om ni inte har märkt det är jag småkaksfantast, det är det helt klart godaste bakverket enligt mig och degen brukar ha en förmåga att stryka med redan inna gräddning
Sist ut i bakandet blev dessa bondkakor. Inget jag tänkte äta varje dag men bra att ha ifall någon tittar in =) Har ju aldrig haft något att bjuda på innan utan har fått rusat ner & köpt färdiga bullar/kakor
Jag skulle till och med vilja gå så långt som att säga att bondkakor är mina favoriter bland småkakorna (i tät målstrid med de här underbara sirapskakorna )
Lägg upp alla torra ingredienser på bakbordet. Gör två gropar och häll sirap i dem. Lägg rumstempererat bregott i tjocka skivor ovanpå och nyp/knåda sen ihop allt till en deg
Härligt sega och nötigt goda - det är inte svårt att förstå varför bondkakor är mångas favoritkaka. De här blev riktigt, riktigt bra om jag får säga det själv - så där lagom sprödsega, för jag gillar när mina bondkakor är någonstans mittemellan sega och spröda
Bondkakor är himla goda och en favorit bland småkakor och buslätta att göra,perfekta att frysa in. Självklart bör de göras på smör för att få sin rätta smak
Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning i mjölet. Tillsätt sockret, sirapen, bikarbonatet utrört i vattnet, mandeln och matfettet, skuret i skivor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.