Klassiska bakverk

Klassiska bakverk

  • 45 Recept
Apelsinbröd

Apelsinbröd

Apelsinbröd är en "kondiskaka", som går lätt att baka själv. Hur goda som helst. 4 ½dl Vetemjöl. 150g Smör
Apelsinbröd

Apelsinbröd

Det här är Anders pappas favoritkakor. Jag tror att jag ska bjuda honom på några. De tar lite tid att göra Apelsinbröd men gör man degen dagen innan så känns det inte lika jobbigt
Trekanter

Trekanter

Arbeta ihop rumsvarmt smör, socker, ägg, hjorthornsalt och mjöl till en deg. Låt vila kallt i 30 minuter
Knäckrullar ♥

Knäckrullar ♥

Yay, jag tog mig hit idag också. Datorn är fortfarande vid liv. Jag hoppas hoppas hoppas verkligen att den kan hålla ut ett par månader till, men varje gång jag startar den blir jag mer och mer tveksam
Finska pinnar

Finska pinnar

Hacka ihop smör, socker, potatismjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjöl, och arbeta ihop till en deg. Dela i 8 bitar och rulla ut fingertjocka längder
Bondkakor

Bondkakor

Lägg mjölet i en skål. Gör en fördjupning och lägg i alla övriga ingredienser. Hacka samman och arbeta ihop till en deg
Schackrutor

Schackrutor

Blanda socker, mjöl och bakpulver i en bunke. Hacka i smöret. Dela degen och arbeta in vaniljsockret i den ena och kakaon i den andra
Mandelmusslor

Mandelmusslor

Mandelmusslor. 20 december 2014, 15. 50Jag ska erkänna att jag aldrig bakat mandelmusslor tidigare. Jag har inte ägt några formar men i år så köpte jag på Cervera, 36 stycken, så nu fanns inga ursäkter
Katalaner

Katalaner

Spröda mördegsskålar med seg fyllning av mandel och citron. Receptet kommer från boken SÖTT utgiven av ALLT OM MAT
Radiokaka med kola och havssalt

Radiokaka med kola och havssalt

kokosfett. 1ägg. 1florsocker. 1kakao. 1dulce de leche. 1mariekex1. Smält försiktigt kokosfett i en kastrull, låt svalna något
Toscamazarin

Toscamazarin

ToscaSmält smöret tillsammans med sockret och grädden. Tillsätt glykosen. Koka till en ljus karamell (125–130 grader) under omrörning
Katalaner

Katalaner

MördegI en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa. Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg
Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan

MördegI en blandare (med vinge) mixa florsocker och smör till en jämn massa. Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg
Kokostopp

Kokostopp

Smält smöret tillsammans med sockret. Tillsätt glykosen. Koka till en ljus karamell (125–130 grader) under omrörning
Dammsugare

Dammsugare

Mixa sönder kaksmulorna i en matberedare. Tillsätt smör, kakao och arrak. Mixa allt till en tjock deg. Fyll degen i en spritspåse utan tyll
Katalaner

Katalaner

180 g vetemjöl. 1125 g smör, i bitar. 150 g florsocker. 120 g äggula [1 st]. 1150 g mandelmassa. 175 g smör, rumsvarmt
Biskvier

Biskvier

SmörkrämVärm socker och äggvita i ett vattenbad under omrörning tills smeten nått 60 grader. Vispa äggvita- och sockerblandningen sval och tredubbel i volym
Kongress

Kongress

Amerikansk smördegI en blandare med vinge, blanda vetemjöl, salt, smör så att det börjar gå ihop. Tillsätt vatten och äggulor
Hallongrottor

Hallongrottor

I en blandare med en vinge, kör smör och socker smidigt. Vänd ned resterande av de torra ingredienserna
Kokostoppar

Kokostoppar

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Tillsätt kokosflingor och smör. Rör ihop till en smet
Napoleonbakelse

Napoleonbakelse

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut den kalla smördegen på en bakplåt med bakpapper och, om det är en hel platta, till 3 delar på ca 8x40 cm