Första

Första

Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat

Krämig kycklingpasta med soltorkad tomat

300 g tagliatelle smör 400 g kycklingbröst, skurna i bitar 3 klyftor vitlök, finhackade 50 g soltorkade tomater 150 g babyspenat 2,5 dl grädde havssalt (en generös nypa) svartpeppar, nymalen parmesanost, till servering
Kycklingpaj med bacon och fetaost

Kycklingpaj med bacon och fetaost

Pajdeg3 dl vetemjöl 125 g smör, kallt 1 msk vatten, kallt. Fyllning2-3 kycklingfiléer 1 purjolök 1 röd paprika 2 klyftor vitlök 1 förp bacon (à 140 g) 150 g fetaost 2 tsk torkad oregano 150 g ost, riven (gärna lagrad prästost) salt peppar
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Det blir så gott att rosta bröd som innehåller gryn och frön. Jag tycker brödet smakar mycket mera då. Därför brukar jag ibland dela de här mjuka och goda tekakorna på mitten och sedan rosta dem en stund
Ugnsbakad lax med fetaost

Ugnsbakad lax med fetaost

1. 2 kg laxfilé. 1salt. 11 msk pressad citron. 1150 g fetaost. 12 dl grekisk yoghurt. 10. 5 dl frysta provencalska örtkryddor
Pasta med ost- och skinksås

Pasta med ost- och skinksås

Ost- och skinksås. Ansa och skiva purjolöken. Hacka skinkan. Fräs purjolök och skinka i en kastrull med matfett, tills löken är mjuk

Påskpassion

1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägget och äggvitorna. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant, cirka 23 centimeter i diameter
LCHF Frallor

LCHF Frallor

  3 deciliter Mandelmjöl. 1  5 msk Fiberhusk. 1  2 tsk Bakpulver. 1  1 tsk Flingsalt. 1  2 tsk Vitvinsvinäger
Fisk i ugn

Fisk i ugn

300 g torskfilé. 1salt och peppar. 12 tsk vetemjöl. 11. 5 dl matlagningsgrädde. 12 msk chilisås. 12 msk dill. 12 msk ost