Lasagne bolognese, Per Morbergs recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g köttfärs eller högrev att mala
  • 1100 g champinjoner
  • 1100 g rökt sidfläsk
  • 1400 g passerade tomater
  • 11 dl tomatpuré
  • 14 klyftor vitlök
  • 12 msk olivolja
  • 12 msk smör
  • 1 salt
  • 1 svartpeppar
  • 1100 g prästost att riva
  • 110 lasagneplattor (gröna)
  • 17 dl mjölk
  • 12 dl vispgrädde
  • 1100 g smör
  • 11 dl vetemjöl
  • 1 muskotnöt, riv några drag
  • 1 peppar
  • 1 Köttfärssås500 g köttfärs eller högrev att mala 100 g champinjoner 100 g rökt sidfläsk 400 g passerade tomater 1 dl tomatpuré 4 klyftor vitlök 2 msk olivolja 2 msk smör salt svartpeppar 100 g prästost att riva 10 lasagneplattor (gröna)
  • 1 Bechamel7 dl mjölk 2 dl vispgrädde 100 g smör 1 dl vetemjöl muskotnöt, riv några drag peppar saltKöttfärssås
  • Mal köttet om du väljer att göra det själv. Skär sidfläsket och champinjonerna fint. Finhacka vitlöken. Fräs köttet i en panna med smör tills det blir brynt. Fräs sedan sidfläsket, champinjonerna och vitlöken i lite olivolja tills det blir gyllenbrynt. Avsluta med att ha i tomatpurén. Lägg alltsammans i en tjockbottnad gryta (gärna en järngryta) och häll i den passerade tomaten. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Låt alltsammans puttra i grytan 30-40 minuter. Bechamelsås
  • Värm upp grädde och mjölk. Smält smöret i en annan kastrull och pudra över mjölet. Rör om med en visp så att mjölet löser sig i smöret ordentligt. Slå i hälften av den varma gräddmjölken och rör om så det blir slätt och fint. Slå i resten och vispa om. Låt sjuda sakta i 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och några drag på muskotnöten. Lasagne
  • Ta en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Varva med ett lager bechamelsås och riven ost och ett lager med köttfärs. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost. Sätt in i ugnen och grädda din lasagne i 20-30 minuter i 200 grader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.