Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. 3-4 dl blåbär (frysta går bra). Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter. 3-4 dl blåbär (frysta går bra)
Blåbärspaj. Det här med att baka glutenfritt är inte det lättaste alla gånger. (Glutenfri). 1½ dl glutenfri mjölmix (Jag använde Lailas blå). 1½ dl glutenfria havregryn (Jag använde Sempers). Grädda ca 20-25 min tills pajen fått fin färg och ser klar ut. 1½ dl glutenfri mjölmix. 1½ dl glutenfria havregryn
När jag var och hälsade på i Karlstad för några veckor sedan hade mamma gjort en glutenfri äppelpaj som var jättegod - och jag som inte ens brukar tycka om bakverk med äpple i
Det här är ett av mina favoritrecept på smulpaj, där jag ersatt vetemjölet med glutenfri mjölmix. 2 dl glutenfria havregryn. 1 1/2 dl glutenfri ljus mjölmix. 1-2 msk potatismjöl. 2 dl glutenfria havregryn. 1 1/2 dl glutenfri ljus mjölmix. 1-2 msk potatismjöl
Här om dagen så gjorde jag en super supermumsig blåbärspaj som jag hittadehär hos gottegrisen men jag har ändrat lite i receptet efter min smak, så testa denna pajför den blev jätte god och knaprigDetta behöver du
Pudra även florsocker över och riv över citron- eller limeskal. Nu har jag för första gången lyckats få till en glutenfri pajdeg som faktiskt smakar gott och beter sig vettigt
I går var vi bortbjudna på fika till sambons son och svärdotter, så jag tänkte att ja skulle baka något smaskigt att ta medGlutenfritt så klart, hade aldrig prövat denna paj, men den blevklart godkänd av alla som åt den
Max gick in i skogen och kom ut med så pass mycket blåbär så att vi kunde baka en blåbärspaj, han kompletterade även med några jordgubbar och smultron som han också plockat
Alla recept är gluten- och mejerifria. Här är recept på Glutenfria frallor. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor. Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfritt bröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 2,5 dl glutenfria havregryn eller hirsflingor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.