Björnbärsmarmelad med rom
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liter färska eller frysta björnbär
  • 11 dl muscovadosocker
  • 1500 gram syltsocker
  • 11 lime
  • 11 vaniljstång
  • 12 msk mörk romRensa björnbären. Skölj lime och riv av det yttersta skalet med en rasp eller skär bort och hacka fint. Pressa ur en msk limesaft också. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka marmeladen i 10 minuter (skumma ev. bort lödder på ytan med en slev). Mosa gärna bären mot kastrullkanten under kokningen. Fyll björnbärsmarmeladen i en rena glasburkar och sätt på lock. Låt svalna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.