12 msk
mörk romRensa björnbären. Skölj lime och riv av det yttersta skalet med en rasp eller skär bort och hacka fint. Pressa ur en msk limesaft också. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull och koka marmeladen i 10 minuter (skumma ev. bort lödder på ytan med en slev). Mosa gärna bären mot kastrullkanten under kokningen. Fyll björnbärsmarmeladen i en rena glasburkar och sätt på lock. Låt svalna.
Gjorde bland annat en väldigt god marmelad med choklad och rom i. Med lite ost till är detta helt klockrent och gissa om detta blir min nya favorit när man är sugen på något fram på kvällen
Aprikos, aprikos med amaretto, vinbär, fyra frukter, fikon, apelsin. Jag bytte dock ut den koncentrerade äppeljuicen i originalreceptet mot mörk rom, samma mängd
Här kommer receptet på den goda marmeladen som jag gjorde till mina julkorgar och gav bort i jul. Denna marmelad kanske kan vara ett tips till ostbrickan på nyårsafton
Servera med. Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen
Hacka romrussina och blanda försiktigt i glassmeten. 2 liter5 dl vispgrädde1 brk sötad kondencerad mjölk1 vaniljstång eller 1 tsk äkta vaniljsockerRom-russin. 1 dl rom1 dl russinDagen före lägg rom och russin i en skål och låt stå och dra i kylen ett dygn. 1 dl rom
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörk rom i som inte har kokat
5 cl mörk rom 0,5 cl honungssirap ( 2 delar honung + 1 del vatten ) 2 - 3 droppar angostura bitters Gör så här. Rör drinken med mycket is tills den blivit kall och utvattnad 20-30 sek. - Läs hela inlägget här 5 cl mörk rom
En bit brie medbjörnbärsmarmelad är ju så grymt gott ihop. Alltid lika roligt att prata med honom. Jag kokade denna björnbärsmarmeladen i tisdags kväll lite snabbt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.