Sylt Och Chutney

Sylt Och Chutney

Äppelsmör

Äppelsmör

1 citron, saft och rivet skal. 1 vaniljstång, delad och urskrapad. 1 1 ⁄2 kg äpple
Drottningsylt

Drottningsylt

Sylten ska bli lite genomskinlig och geléartad på toppen då är den färdigkokt. Lägg hallon och blåbär med socker, citronsaft och vatten i en kastrull
Lingonchutney med äpple

Lingonchutney med äpple

Skölj och skär äpplena i bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilin. Rör om då och då. Häll upp på burkar och förvara i kylen
Björnbärssylt

Björnbärssylt

Späd eventuellt med några matskedar vatten om sylten kokar för torrt och bränns. Mosa ihop med socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull
Plommonmarmelad – enkelt recept

Plommonmarmelad – enkelt recept

Fiska upp kärnorna och räkna så att alla kärnor kommit upp. (Häll lite marmelad på ett fat och låt den svalna lite
Äppelmos

Äppelmos

Skär bort i delar från kärnhuset och tärna sedan grovt. Rör då och då med en träslev. Mosa och mixa äpplena med en stavmixer eller i matberedare
Tomatsalsa med ananas och mango

Tomatsalsa med ananas och mango

salt, peppar, oreganoFinhacka gul lök och låt den mjukna i olja på låg temperatur i en kastrull. Finhacka vitlök och ha ner när löken mjuknat
Jordgubssylt - eftersylt

Jordgubssylt - eftersylt

Jag gillar ju mer marmelader, saft, mos och annat kompottaktiga saker. Då kan man göra något som heter eftersylt av jordgubbsmassan