Sylt Och Chutney

Sylt Och Chutney

Plommon- och äppelmarmelad

Plommon- och äppelmarmelad

Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Häll upp på rena burkar och förslut
Äppelmarmelad

Äppelmarmelad

Ta av sylten från värmen och blanda ner en tesked atamon. Jag fick med mig en påse med fina äpplen senaste gången jag var hemma hos föräldrarna och kokade en god äppelmarmelad på dem
Äppelmarmelad med ingefära

Äppelmarmelad med ingefära

Föredela äppelmarmeladen i rengjorda burkar och förslut med lock när den är varm. Förvara mörkt och svalt
Äppelmos på hela äpplen

Äppelmos på hela äpplen

Dela äpplena i halvor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt svalna och mixa sedan äpplena släta. Baka mitt i ugnen på 150° i ca 40 min
Päronmarmelad

Päronmarmelad

Mixa allt med en stavmixer, häll i en ren burk och ställ slutligen kallt. 15 st päron 5 dl strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 0,5 st vaniljstångSkala och kärna ur päronen
Päronmarmelad med vanilj

Päronmarmelad med vanilj

1 sats ca 1 kg päron 4 msk färskpressad citronsaft 1 - 2 vaniljstänger 3 - 3 1/2 dl syltsocker Lägg till i inköpslistan
Päronmarmelad med ingefära

Päronmarmelad med ingefära

Ger ca 1 liter 1 1/2 kg små päron (gärna gråpäron) färskpressad juice av 1 citron 1/2 dl färsk strimlad ingefära 4 dl syltsocker 1 tsk citronsyra Lägg till i inköpslistan
Kanelkokta lingon

Kanelkokta lingon

Koka upp samtliga ingredienser i en kastrull och låt svalna av. 1. Lägg kanelen på botten
Pumpamarmelad med apelsin och ingefära

Pumpamarmelad med apelsin och ingefära

Skala och riv pumpan grovt. Riv ingefäran fint och skalet av apelsinen. Blanda ihop pumpa, socker, ingefära och apelsinskal i en kastrull
Kryddig plommonchutney

Kryddig plommonchutney

Dela, kärna ur äpplena och dela i bitar. Skala och skär lökarna i bitar. Dela och skrapa ur och hacka chilifrukten