då är man lite mer på säkra sidan att paneringen blir riktigt knaprig och fin och inte bränd. Lite kapriskrusbär och saltgurka passar förträffligt till fisken
Börja med dill- och ansjovissmör. Mixa smör med ansjovisfiléer och dill. Servera direkt med potatismos, citronklyftor och resterande dill- och ansjovissmör
4 600 g strömmingsfiléer 2 dl grovt rågmjöl (eller ströbröd) 1 1/2 tsk salt 1 krm nymalen vitpeppar 50 g smör Citruspuré ca 1 kg potatis (mjölig sort, gärna mandelpotatis) 1 1/2 dl grädde 2 dl mjölk 1 dl färskpressad citronjuice salt och peppar Purjofräs 1 purjolök 1 tsk socker smör till stekning 1 krm salt 1 krm vitpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken. - Rabatt Oatly 250 ml Mer info Ladda kupong
Skrubba och sätt färskpotatisen att koka. Recept och Foto. Under tiden lägg ihop strömmingen två och två, salta och peppra, beroende av storlek cirka 6 strömmingar per person, därefter lägger man dem i rågmjölet, båda sidor, stek i smält smör på medelvärme. Koka äggen i cirka 8 minuter, hacka, hacka ansjovis och dill och tillsätt smält smör
Börja med dill- och ansjovissmör. Mixa smör med ansjovisfiléer och dill. Servera direkt med potatismos, citronklyftor och resterande dill- och ansjovissmör
4 600 g strömmingsfilé salt och peppar 1 dl grovt rågmjöl 4 msk smör eller margarin 1 purjolök 2 dl matlagningsgrädde (15 %) 3 msk kaviar Lägg till i inköpslistan
1 charlottenlök1 vitlöksklyfta3 potatisarHacka lök å vitlök och tärna potatisen. Mixa och tillsätt 1 dl grädde och salt och peppar och jag tog i persilja också
4 1 kg potatis Senapsröra skalet av 1 citron 1 dl senap 1 tsk socker 1 krm salt 1/2 krm peppar Strömming 600 g strömmingsfiléer 1 1/2 dl ströbröd 1 tsk salt 3 msk margarin Stuvad purjolök 1 purjolök 2 1/2 dl matlagningsgrädde salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
bovetemjöl och sesamfrön - möjligheterna är många. Stek på medel-hög värme i rikligt med smör. Som när man till exempel rotar runt i fiskdisken i affären och plötsligt dyker på sillfiléer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.