Ett asiatiskt bröd, istället för det mexikanska tortillabrödeteller vårt korvbröd. Lägga bullarna på bakplåtspapper, som du klippt ut om du ska ånga i låda/sil eller hålat papper om du kör i ugn
Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. Vallmofrö eller riven ost. Ta upp degen och dela i två lika stora delar eller till bullar
Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbrödeller 12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. 2 st gröna äpplen eller 3 färska rödbetor
Kan frysas in och bara snabbt mikras eller ångkokas vid servering. Ångkokt bröd kan göras på flera olika sätt (och med olika sorters mjöl), de jag visar här är en sorts
Lägg försiktigt ner en bit brödeller deg från anisbröden för att kontrollera värmen. Fritera ett par anisbröd åt gången, beroende på hur stor kastrull du har
Använd kastrull och ett durkslag att ånga bröden i. Ånga bröden i omgångar i en bambuångkokare ca 8 minuter. Täck kastrullen med folie så att det blir tätt, ånga bröden ca 8 minuter
Det är ett bröd som passar perfekt till soppa, eller varför inte på en buffe. För någon vecka sedan bloggade jag om den här goooooda soppan, och måste har efterlyst recept på det fina bröd som fanns med på bilden
Ett festligt bröd som är lätt att slänga ihop. Fyllda bröd med mozzarella och salami2 bröd5 dl mjölk50 g jäst75 g smält margarin2,5 tsk salt2 msk honung14 dl vetemjölFyllning100 g salami (jag använde kalkonsalami) Gjorde även en med kallrökt skinka4 tunt skivade tomater2 skivade mozzarellabollar1/2 dl hackad färsk oreganolite flingsalt att strö påVärm mjölken fingervarmt och häll över jästen. 2 bröd
4 dl vatten (37 grader)1 dl rågkross1 dl vetekross3 tsk salt3 tsk kummin (kan uteslutas)2 dl lingonsylt2 dl russin1 dl linfrön1 dl vete- eller kruskakli____________________________5 dl kokande vatten2 pkt torrjäst1,8 - 2 liter vetemjöl (gärna lantvete)Blanda alla ingredienserna ovanför strecket i en stor bunke. Låt stå över natten eller minst 6 timmar. Häll upp degen på mjölat bakbord och forma 4 runda eller ovala limpor som läggs på en plåt. Grädda bröden ca 15 minuter, 225 - 250 grader, eller tills de fått en brun skorpa
Bröd med zucchini, pumpa, rödbetor eller morötter. Odd tipsar även om att man kan använda någon annan pumpa, morötter eller rödbetor också, så det ska jag också testa
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. (ca 6-7 bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7 bröd. 6-7 st ”bröd”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.