Baka eget bröd till smörgåstårtan / Elle MAT OCH VIN
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Tid: 2 timmar
INGREDIENSER
25 g
smör
2 1/2 dl
mjölk
25 g
jäst
1/2 tsk
salt
1/2 msk
socker
6 dl
vetemjöl special
Beskrivning
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Häll i mjölken och värm till 37° (fingervarmt).
Smula sönder jästen i en bunke och lös upp den i lite av degspadet.
Tillsätt resten av degspadet, salt, socker och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen.
Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig och släpper bunken.
Jäs degen övertäckt cirka 30 minuter.
Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt.
Lägg den sen i en liten smord rund form som är cirka 25 centimeter i diameter eller en avlång form som är 10X25 cm.
Jäs under bakduk 20–30 minuter.
Värm ugnen till 200–225°.
Grädda i nedre delen av ugnen tills brödet har fått en svag gyllenbrun nyans. Stjälp brödet ur formen och låt svalna.
Skär i fyra delar.
Om du bakar samma dag som du gör tårtorna, lägg gärna in brödet i frysen några minuter, det blir lättare att skära då.
En ganska basic sallad med mangold, tomater, röd lök, gurka och maj. Med bakad potatis och ett kryddsmör med majs, chili och feferoni till köttet blev det lite cowboy feeling över det hela
Tillsätt övriga ingredienser och havregryn. Forma degen på mjölat underlag till avlånga limpor. Häll i filmjölk och låt ligga/hänga över natten i kylskåp
Stycka dem så du kan frysa in fyra fina filéer, fyra lår och fyra vingar. Man kan använda allt på en kyckling, precis som på grisen (från tryne till knorr som det heter) och alla andra ätbara odjur
Oftast är det väl med blandade känslor som väckarklockan ställs igen, många uppskattar att komma tillbakatill rutinerna i livet igen men på samma gång så är det så skönt att vara ledig och inte ha så många måsten
Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre. Häll i dom torra ingredienserna och mjölken i äggen och blanda till en jämn smet
Ett bra tips är att bakaeget bake-off bröd som man kan ha liggande i frysen. Sedan är det bara att ta fram precis så många frallor man vill ha, tina upp brödet, pensla och toppa det med valfri topping ochbaka av i ugnen
Om brödet sjunker tillbaka när du knackar på det låter du det stå inne längre. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Låt kallna och skär sedan bort kanterna. Dela brödet i tre bottnar. Smörj en form, ca 25x30 cm eller en rund form med ca 27 cm i diameter. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand. Platta ut degen i formen med mjölad hand och jäs 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.