Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gottbröd och sedan överraska maken med lite nybakat tillfrukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Tillsätt olivoljan, salt, ost, skinka och peppar. 1 tsk salt + lite till. 4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix. De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special
Låt spenaten tina i ett durkslag. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Lägg bitarna med snittytan uppåt på en bakpappersklädd plåt eller i bullformar av papper
Det är ettbröd som passar perfekt till soppa, eller varför inte på en buffe. ) Problem är löst för nu är pappret upphittat och ni ska självfallet få ta del av detta smaskiga bröd
Till dessa vill vi gärna ha ettgottbröd. Forma degen tillett avlångt bröd utan att knåda dem. Jag älskar de långjästa bröden och har experimenterat en del för jag ville göra ett lite grövre bröd
Jag hittade ett recept på ett mjölkpaket som jag förståss gjort om lite. 1 dl torkade tranbär1/2 dl torkade aprikoser1 dl solrosfrönDettatillsammans med 1 1/2 dl ljummet vatten ca 20 min
I morse tog vi det bara lugnt, Elsa tittade lite på barnkanalen och Astrid låg och sov i min famn(så mysigt=), sen tog vi en härlig promenad och efter det tog vi tag i pepparkaksbaket med fokus på att få tillett pepparkakshus
Och framförallt gott. Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
De passar antingen tillfrukosteller som ett större mellanmål. Klicka för att dela på Facebook (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela till Pinterest (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att dela på Twitter (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för att maila dettatill en vän (Öppnas i ett nytt fönster)Klicka för utskrift (Öppnas i ett nytt fönster)GillaGilla Laddar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.