Eftersom det skulle vara sån liten mängd vetemjöl var jag sugen att prova med en glutenfri mjölmix. Jag tror att jag var tvungen att ha inne den här glutenfria varianten något längre än vad jag brukar ha inne den "vanliga" för att den skulle stelna (det var så länge sedan jag bakade den så det kan vara minnet som sviker)
Ta ut kakor med formar. 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa). 250 ljus naturligt glutenfri mjölmix (t ex Schärs Mix C eller t ex Lailas gula – jag hade en blandning av dessa)
När man bakar glutenfritt bidrar xantangummi till att "hålla ihop" brödet bättre. Det är en polysackarid (eftersom kemi aldrig var min starkaste gren tänker jag inte försöka förklara utan föreslår att du läser här) som framställs genom jäsning av glukos eller sackaros med hjälp av en speciell bakterie
Jag väntar med spänning på mitt exemplar, hon är en grym bagare och en otrolig inspiratör. I förra veckan bakade Camilla en saftig chokladmuffins som både är laktos- och glutenfri samt vegansk
Dessa kan man äta som de är ellermed något gott pålägg. Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilket innebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finns i "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Lägg grahamsmjöl och havregryn i bakbunken. Ta ut och pensla med varmt vatten och låt kallna på galler under bakduk
Eller rör med slev. Känn med sticka att kakan är torr. Vispa ägg och socker pösigt. Smörj en form och ströa med antingen glutenfri mjölmix eller glutenfritt ströbröd
Jag använder ister att smörja med då olja bränner. Vispa sedan i äggen så att smeten känns fluffig. Till mjuka kakor använder jag antingen Lailas gula eller Mix Dolci (finns på Senza glutine att beställa)
Men det är ju medägg i den storleken som jag brukar ha som förvaras i min kyl och vattnet (i den mängd som jag tycker är lagom) kokar upp i takt med min spis
Bröd med zucchini, pumpa, rödbetor eller morötter. Pensla bröden med vatten och strö över. Odd tipsar även om att man kan använda någon annan pumpa, morötter eller rödbetor också, så det ska jag också testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.