utan glasyr. ) Så jag tog en glasyr som Tårtspecialisten använder till sin jättesmarriga banankaka. )BANANKAKA MED GLASYR (går bra att halvera receptet)5 st ägg. 11 dl vetemjöl. HÄR hittar du tårtspecialistens banankaka med glasyren 5 st ägg. 11 dl vetemjöl
Tillsätt mjöl, salt och bakpulver, samt det avsvalnade smöret och blanda väl. Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjuk pepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Banankaka i långpanna ca 20 bitar. 4½ dl vetemjöl. 4½ dl vetemjöl. Den här kakan svängde jag ihop en kväll förra veckan när jag insåg att vi hade ett gäng bananer som höll på bli lite väl övermogna
Blanda mjöl, bakpulver och salt och blanda ner väl i smeten. 2 dl vetemjöl. 2 dl vetemjöl. Läckert god kaka med smak av banan, med en krämig kokosglasyr på toppen
Efter jul och nyår kan det kännas härligt att lägga undan sockret och sötsakerna ett tag. Men när sötsugen ändå kommer rekommenderar jag er att ni gör dessa kakor
Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
1,5dl potatismjöl. 1,5dl rismjöl el valfri mjölmix. Blanda potatismjöl, rismjöl, salt och xantangummi i en skål och tillsätt det i smeten och vispa till fluffig och slät konsistens, klicka i smeten över bananerna och släta till ytan och grädda i mitten av ugnen i ca 45-60min, testa med provsticka, låt svalna på galler och skälp upp kakan på ett fat. 1,5dl potatismjöl. 1,5dl rismjöl el valfri mjölmix
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.