10,5 krm
svart- eller vitpepparSätt ugnen på 225 grader. Skölj och skrubba bakpotatisarna rena och stick några hål i i dem så de inte spricker. Baka potatisen i ca en timme och 15 minuter. Känn om de är mjuka och har bakat klart genom att sticka i dem. Har du bråttom kan du använda mikron. Kör potatisarna på max i mikron 20 minuter och avsluta 30 minuter i ugnen. Känn dock så att bakpotatisarna är färdigbakta. Annars baka dem längre. Förbered tonfiskröran under tiden du bakar potatisen: öppna tonfiskburkarna och häll av vattnet eller oljan. Hacka tomaterna i små tärningar och lägg i skålen. Pressa i vitlök och blanda med tonfisken. Hacka lök fint och blanda ner. Rör i cayennepeppar, salt, peppar samt gräddfil, matyoghurt eller creme fraiche. Rör ihop till en röra och smaka av med salt och peppar. Tonfiskröran förvaras i kylen. Ta ut de bakade potatisarna och låt dem svalna något. Skär ett kryss i toppen och tryck ihop bakpotatisen så att den öppnar sig. Skär ett kryss i potatisarna och tryck upp en öppning i skalet från kortsidorna. Använd en kökshandduk att hålla potatisen med så du inte bränner dig. Servera bakpotatisen med tonfiskröran.
Fördela röran i bakpotatisarna. Smaka av med salt och peppar. 4 bakpotatisar. 14 bakpotatisar 4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris. Nagga bakpotatisen och baka i micron ca 10-15 minuter
Låt potatisarna vara fuktiga runt om och salta på båda sidor. Blanda med creme fraiche och caviar. Skär ett kryss i potatisen, klicka i röran och strössla över räkor
Något vi har alldeles för sällan till middag är bakadpotatis, fråga inte när vi hade det sist (ja förutom dagens tips alltså) för det är fullständigt omöjligt att minnas
servera till bakadpotatis eller på rostad grov macka. bakadpotatis tvättar jag, naggar och bakar i 200 C i 1 h 15 min, men det beror ju på hur man vill ha dem. (lyckades glömma 20 bakadepotatisar i ugnen i 1 h efter att jag stängt av ugnen häromdagen när vi hade många gäster och tja, det blev väldigt bakt, men det funkade det också. 1 burk tonfisk i vatten (abbas är godast)1 burk gröna jätten majs (blir inte alls lika gott med andra sorter. 20 bakadepotatisar
I en bakadpotatis vill jag ha en fräsch, kall röra och för att pigga upp tonfisken här har jag baserat såsen på mer yoghurt än majonnäs och haft i tärnat äpple i röran
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.