14 bakpotatisar
4 dl lätt crème fraiche 4 tsk dijonsenap 2 msk kapris 2 syrliga äpplen 200 g kallrökt lax 100 g skalade räkor 4 msk hackad gräslök 1-2 msk riven pepparrot Salt PepparBlanda en sås av crème fraiche, senap och kapris. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i små tärningar. Skär laxen i tunna strimlor. Blanda ner äpple, lax och räkor i såsen. Tillsätt gräslök och pepparrot. Smaka av med salt och peppar. Nagga bakpotatisen och baka i micron ca 10-15 minuter. Fördela röran i bakpotatisarna.
Skölj, borsta och torka potatisarna. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurt, majonnäs, salt, peppar och italiensk salladskrydda efter smak
4 2 ägg 4 dl mjölk 1 dl vatten 1 tsk salt 1 1/2 dl vetemjöl 800 g potatis 2 paket bacon (à 140 g) 2 dl lingonsylt smör eller margarin att smörja formen med Lägg till i inköpslistan
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Servera på rostat bröd (godast blir det om du steker skivor av vitt bröd i smör) eller i bakadpotatis, toppa med några hela räkor, en dillkvist och kanske en extra klyfta citron
1¼ kg fast potatis. Receptet gäller för 8 port 1¼ kg fast potatis 1 röd paprika 75 g Arla® Svenskt Smör 1 tsk sambal oelek 1 pressad vitlöksklyfta 4 dl riven Arla® Svecia
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.