Björklund

Björklund

Coleslaw

Coleslaw

Coleslow är en krämig vitkålssallad. Många tillsätter även riven morot i sin coleslow, men eftersom jag är allergisk mot råa morötter så hoppar jag över det
Klassiska kroppkakor

Klassiska kroppkakor

Ett recept från boken Hela Sveriges husman. Väldigt gott. Men vi borde ha stekt dem också, då blir det ännu godare
Banankaka

Banankaka

Prickiga bananer i fruktskålen. Gör en banankaka. Mosa bananerna och förvara dem i frysen tills du har tid och lust att baka
Nikkalouktasoppa

Nikkalouktasoppa

Veckans soppa blev en Nikkalouktasoppa som passar bra så här i vintertider. Soppan är mustig och värmer gott i kylan, dessutom är det säsong för vitkål och man kan få den till väldigt bra pris
Klappgröt på svartvinbärssaft

Klappgröt på svartvinbärssaft

Här kommer en riktig nostalgitripp. När jag gick på dagis fanns en kokerska som hette Ann-Britt (uttalades AmbriT av 4-årig Suzanne)
Klassisk fransk löksoppa

Klassisk fransk löksoppa

Så här gör du Skala lökarna, dela dem, dela varje halva en gång till och skiva mycket tunt
Klassisk hamburgare

Klassisk hamburgare

Vill du ha tillbehör som klyftpotatis eller pommes till så förbereder du det innan du grillar hamburgarna
Ugnsbakad julskinka

Ugnsbakad julskinka

1. a advent och då har vi som tradition att äta ett "mini" julbord och så blev det även i år. Så klart hade vi julskinka
Leverpastej

Leverpastej

Ingredienser. 400 g kalvlever. 1 Citron, saften av. 150 g Späck. 1 gul Lök. 3 Ägg. 1 msk Mejram, Timjan eller andra färska örter, hackade