Köttfärslimpa med fetaost och örter 2 port + matlåda
600 g
blandfärs
2 msk
finhackad färsk salvia
2 msk
finhackad färsk basilika
2 msk
hackad färsk rosmarin
1 ägg
15 svarta oliver, fint hackade
1 pkt
fetaost, smulad
1-2 pkt
bacon
svartpeppar
2 dl
kalvbuljong
1-2 dl
grädde
Rör samman färs, ägg, örter, olivhack och fetaost i en skål, vrid några varv med svartpepparkvarnen.
Forma färsen till en limpa, lägg i en ugnsfast form och klä den med bacon.
Stek köttfärslimpan mitt i ugnen på 175 grader i 25 minuter Ta ut formen och häll i den varma buljongen och ställ in i ugnen ytterligare 25 minuter Sila ner skyn i en gryta och låt den koka samman ca 5 minuter innan du blandar ner grädden.
Låt såsen puttra ytterligare 5 minuter och red sedan av såsen till önskad konsistens.
Som inte tar någon tid och minimalt med arbete. Gudomligt god med en härlig sälta. Lägg ned i en ugnsäker form ringla olivolja över och slutligen peppar från kvarnen
Tillsätt lökfräset, hackade ansjovisfiléer, blandfärs samt salt och ägg och arbeta samman till en smet, men försök att inte överarbeta färsen för då kommer köttfärslimpan bli kompakt
Baconstekta dadlar medfetaost, färska fikon och knäckesticks. Jag lade upp allt på ett stort runt fat, fetan i mitten och dadlarna runtom med varsin tandpetare i
Blanda ner köttfärs tillsammans med kryddorna, kalvfond, soya, finhackad lök och ägg. Här kommer en stor favorit i vårt hem när vi vill ha något snabbt och enkelt att äta
hacka rödlök och smula fetaosten i en bunke med ägg och persilja. Den senaste tiden har jag haft fullt upp i skolan och har därför inte kunnat eller haft så mycket inspiration till matlagning här hemma, därmed har jag inte heller haft så mycket nytt att dela med mig av på den fronten
Här har jag serverat köttfärslimpan tillsammans med en potatis- och fänkålsgratäng. Smula över fetaosten ovanpå köttfärssmeten och rulla sedan ihop den som en rulltårta och flytta sedan över köttfärslimpan till en ugnsäker form
Strö gärna över lite extra timjan och servera med rostade rotfrukter och en god sås. Jag tycker att det går jättelätt om man har en bit plastfolie under köttfärsen, då kan man hjälpa till att rulla med folien
Blanda sedan ihop den tillsammans med färsen, blanda i havregrynen, mjölken, fetaostenoch äggen. Blanda tills du fått en bra smet och smaka sedan av med kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.