Ingredienser1 kycklingfilé1 msk smör½ paket bacon50g broccoli i mindre buketter1/4 röd strimlad paprika1/3 grovhackad gul lök2 ½ dl vispgrädde/creme fraiche1-2 tsk currysalt och svartpepparev. 1 kycklingfilé1 msk smör½ paket bacon50g broccoli i mindre buketter1/4 röd strimlad paprika1/3 grovhackad gul lök2 ½ dl vispgrädde/creme fraiche1-2 tsk currysalt och svartpepparev
Pressa ner vitklöken i smöret, smaka av med salt och peppar. Hacka lök, paprika och tomat fint. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitklökssmöret
En enkel röra medfetaostoch cream fraiche och lite svartpeppar blev perfekt till. Till det åt vi en sallad med vattenmelon, galiamelon och gurka, riktigt fruktig och kylande
Grillade två laxsidor på grillen, täckta med en massa dill och chiliflakes. Man vänder inte på laxen under grilltiden, utan den tillagas med skinnsidan nedåt hela tiden
Hade kunnat toppa fisken också med osten och peston, men lite ombyte skadar aldrig. Lade ner hela tomater i formen tillsammans med falukorven, så de fick bli klara samtidigt
Jag pepprade och saltade, samt ringlade över rikligt med smör över dem. Till det blev det gröna bönor, fetaostfyllda tomater som doftade dragon och pepparotssås
Medans lasagneplattorna vilar förbereder jag köttfärssåsen så kan den sedan få puttra i hop sig några minuter, Sedan gör jag en tomatsås och ostsås, så är alla del moment klara för att sedan kunna lägga i hop lasagnen
Häll i durkslag och snabbkyl med kallt vatten, ställ in i kylen. Skala och dela aubergin i tärningar och droppa ev över citron för att slippa missfärgning
För mig är det viktigt att börja dagen med en bra frukost, det får mig att starta dagen med en bra grund och balans så mitt blodsocker inte dippar vilket gör att jag får jobbiga sug
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.