Pajdeg innehåller mycket fett och vitt mjöl, äggstanningen bygger på gräddmjölk eller bara grädde, i fyllningen har man ost med hög fetthalt och många gånger innehåller pajenäven bacon eller liknande
Vänd sedan ner potatisen, hackad gräslök, dill och löj/sikrom och smaka av med salt och peppar. Jag måste bara tipsa er om enriktig höjdare – väl värd att prova – nästa gång ni ska äta stekt fisk
Just denna variant, innehållande bland annat bostongurka, kapris och örter, passar alldeles utmärkt att servera tillsammans med till exempel panerad falsk fisk eller vegetariska fiskbiffar (se här eller här)
Visst, marängen blir inte sådär spröd och krispig, men det gör inte så mycket för grovhackar du hasselnötterna får du ändå marängen läckert crunchig och tillsammans med fluffig grädde blandat med fräsch yoghurt och krispiga granatäppelkärnor blir den här kombon så oemotståndlig god att man bara vill ha mer
Fyll hålet i bullenmed blandning och lägg på grädde. Ganska svårt tycker jag nog men efter mycket googlande och tipssökande efter hur degen ska bli riktigt fluffig men samtidigt saftig tror jag mig faktiskt hittat det ultimata receptet
Efter att ha börjat låta tomaterna koka tillräckligt länge har till och meden tomatskeptiker som jag börjat gilla tomatsås, menden måste (enligt min smak) fortfarande balanseras upp av något sött
Denna blåbärspaj har hängt med mig flera år nu. Det går inte annat än att gilla denna årstid skarpt. Blanda smör, råsocker, ägg, vetemjöl, havregryn och vaniljsocker i en skål och kör till en deg i matberedare eller med elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.