Salta auberginenoch stek skivorna och lök i olivolja tills de är mjuka. Fördela på aubergineskivorna. Smaksätt med lite svartpeppar och pressad vitlök och rör om
Smaka av med salt och peppar och servera genast. Skiva chilin tunt och grovhacka tomaterna. Koka upp vatten och buljong och tillsätt hälften under det att du rör i risotton
Späd med hönsbuljongen, lite i taget, och rör ofta i risotton. Krydda med salt och peppar och servera. Rör ner tomatpurén, häll på vinet och låt det koka in
Vänd aubergineskivor i oljan och lägg på varsin soltorkad tomat. Ska man tillaga aubergine får man inte vara rädd för olja och salt för då blir resultatet underbart
Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
Gör ett likadant lager medtomatskivornaoch avsluta med resten av aubergineskivorna. Täck aubergineskivornamed den hackade löken och strö över hälften av de italiensk örterna och häll över hälften av den resterande olivoljan
Nu senast blev det en tomatrisottomed bacom som jag gjorde så här. Min absoluta favorit är svamprisottooch då allra helst med Karl Johanssvamp men jag gillar även andra varianter på risotton
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginenmedtomatoch fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Servera risotton garnerad med pancetta-chips och basilikablad. Ställ pancettan åt sidan och fortsätt sedan med att värma upp en kastrull med vatten och buljongtärningarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.