Oavsett vilket så är detta en sån där smidig maträtt där man öser ner det mesta av middagen i en och samma form, puttar i den i ugnen och sysselsätter sej sedan med annat under tiden
Bland annat så fick den vara en av huvudingredienserna i den här risotton. När riset börjar bli klart så hälls tomatoch basilikan i riset och alltihop rörs ihop med riven parmesanost efter smak
) Avsluta med att försiktigt blanda i den strimlade rökta laxen och smaksätt med lite pressad citronochcitronskal från den väl sköljda citronen, samt salt och nymald svartpeppar
Blanda dem med olivolja ochcitronsaft i en skål och smaksätt med basilika, salt och peppar. Fördela risotton i varma, djupa tallrikar och servera med de marinerade tomaterna, finriven parmesanost och pancetta
Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citronoch krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill och rödbetor
Servera risotton garnerad med pancetta-chips och basilikablad. Häll olja i den kastrullen du vill göra risotton i, när oljan börjar bli varm häller du i purjolöken och den gula löken och värmer på dem tills de börjar bli mjuka
4 1/2 kruka oregano 1 vitlöksklyfta skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft) 1 silverlök 250 g gula och röda körsbärstomater 4 msk olivolja salt och svartpeppar 2 pkt fetaost (à 150 g) Till servering bröd kalamataoliver Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.