Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. I helgen när vi hade vänner på besök, bjöds det på marinerad fläskfilé och till köttet hade vi en potatisgratäng
Jag har gjort det igen, en ny smak medmarinerade vitlöksklyftor. Skala klyftorna (dela eventuellt stora klyftor) och lägg dem i en glasburk som du fyller upp med vitvinsvinäger
Smaka av risottonmed salt och svartpeppar och servera sedan med de marinerade rödbetorna. De marinerade rödbetorna tycker vi absolut inte att man ska hoppa över för dom gav verkligen en syrlig extra skjuts åt den milda krämiga risotton
Bryn smöret lätt och häll i purjo ochtomateroch fräs några minuter på medelvärme. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret
Fördela risotton på tallrikar och servera med de marineradetomaterna. Ikväll blev det en underbart god risottomed soltorkade tomater, basilika och sparris samt en god tomatsallad
Ingredienserna till en risotto kan varieras i det oändliga, allt ifrån klassikern Risotto alla Milanese med saffran till Risotto al Barolo med rött vin och korv eller varför inte som här, en variant med härliga och nyttiga grönsaker
När risotton är nästan klar så häller du i tomaternaoch låter koka in. Min absoluta favorit är svamprisottooch då allra helst med Karl Johanssvamp men jag gillar även andra varianter på risotton
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.