Fräs den finhackadeschalottenlöken försiktigt i smör, så att den mjuknar. Det finns få saker som får mig på så dåligt humör som när jag av olika skäl är tvungen att slänga mat
Självklart behöver du inte allt det här för att kunna laga goda grejer, men jag skriver en rad om det jag använder mest och tipsar dig som vill avancera med fler alternativ
Blanda vetemjöl, bikarbonat, salt, havregryn och chokladen i en annan och häll i smörsmeten. Då är det dags att mysa lite extra, göra lite extra god mat
Gör ett helt gäng attha i frysen, plocka sen fram och ät med en god sallad. Jag har eget företag och måste deklarera, fakturera, mm men min huvudsakliga sysselsättning är ändå att vara lärare
Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
Det finns både sån som smakar kokos (Kung markattas) och sån som inte smakar nånting. Bovetemjöl (kan också köpas i Hötorgshallen, men är inte särskilt dyrt i vanliga affärer
sen måste jag baka den en gång till (om nu skapelsen lyckades passera testpanelens stränga och mycket känsliga gourmetmunnar) för att kunna fota den hit till bloggen och därefter måste "någon" äta upp den, ja jag vet, det är inte klokt så tuffa uppgifter man har ibland
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen
I alla fall så måååste ni testa att göra den här chokladterrinen med mörk, ljus och vit choklad, jag lovar att den inte är så avancerad att göra som den ser ut att vara
I alla fall då sonen inte är road av att springa runt i butiker och prova kläder. Eftersom jag intehade tillräckligt många för vad som receptet angav valde jag att byta ut äpplena mot hallon och vit choklad i en del
Det är inte ofta det är tyst när vi är tillsammans, men ta mig tusan att surret tystnade för en sekund eller två när de satte tänderna i de här mandelkorgarna med lemon curdkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.