Silltårtan alla vill ha receptet på!
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 175 g smör
  • 14 gelatinblad
  • 12 förp Abba matjessill
  • 10,5 rödlök
  • 12 ägg, hårdkokta, finhackade
  • 13 dl gräddfil
  • 1250 g kesellla
  • 14-5 färskpotatis, små-medelstora, kokta
  • 12 förp Abba vit ishavsrom
  • 10,5 granatäpple
  • 1250 g kavring 75 g smör 4 gelatinblad 2 förp Abba matjessill 0,5 rödlök 2 ägg, hårdkokta, finhackade 3 dl gräddfil 250 g kesellla 4-5 färskpotatis, små-medelstora, kokta 2 förp Abba vit ishavsrom 0,5 granatäppleSmält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter. Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen. Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om. Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen. Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.