1250 g
kavring 75 g smör 4 gelatinblad 2 förp Abba matjessill 0,5 rödlök 2 ägg, hårdkokta, finhackade 3 dl gräddfil 250 g kesellla 4-5 färskpotatis, små-medelstora, kokta 2 förp Abba vit ishavsrom 0,5 granatäppleSmält smöret och smula ner kavringen i en mixer. Mixa det smälta smöret och kavringen till en smulig massa och tryck ner hårt i en form med avtagbara kanter. Skiva den kokta potatisen och fördela jämnt ovanpå kavringen. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Strimla och skär sillen i små bitar, hacka löken fint och lägg i en bunke tillsammans med gräddfil, kesella och de hackade äggen. Krama ur gelatinbladen, lägg i en kastrull med 1 msk vatten och smält på svag värme. Ta kastrullen åt sidan och blanda gelatinet med 1 dl av gräddfilsblandningen. Rör sedan ner gelatinet i bunken och rör om. Häll ut blandningen i formen med kavringen och potatisen och ställ in i kylen. Garnera valfritt tjockt lager ishavsrom från Abba på tårtan och dekorera med vackert röda granatäpplekärnor.
4 1 burk matjessill (à 200 g) 1/2 dl crème fraiche 2 msk majonnäs 2 msk kaviar 1/2 liten finhackad rödlök 1/2 dl hackad purjolök 2 msk finhackad dill 3 kokta potatisar 2 hackade hårdkokta ägg peppar ev salt Till servering kavring eller knäckebröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
4 1 burk matjessill (à 200 g) 1 kokt ägg 1 rödlök 1 äpple 1/2 dl majonnäs 1/2 dl crème fraiche 1 msk kaviar på tub 1 msk hackad gräslök 1 msk finhackad dill peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.